Poisson Farci á la Florentine
6-8 portioner

Spinatfyld:
4 spsk. smør
2 spsk. finthakket skalotteløg
200 g grovhakket, frisk dampet spinat,
klemt godt fri for væde
200 g franskbrødskrumme
4 spsk. tyk fløde
lidt citronsaft
2 spsk. salt
friskkværnet sort peber

Fisk:
2 kg stor ørred eller torsk
6 spsk. smeltet smør
1 kop tør hvidvin
lidt blødt smør
brøndkarse
citronkvarter
Spinatfyld:
Damp skalotteløgene i smørret i en tykbundet gryde, når løgene er blevet klare, tilsætter du spinaten og lader den dampe af for det meste væde. Hæld spinaten over i en skål, bland med franskbrødskrumme, fløde, citronsaft, salt og peber, til det hele er godt blandet. Smag til.

Fisken:
Forvarm ovnen til 200 gr. Skyl og tør fisken og læg fyldet i den, luk med bomuldssnor. Læg fisken i et smurt, ovenfast fad, drys med salt og peber og smør den med lidt smeltet smør. Hæld resten af smørret og hvidvinen i fadet. Bages på midterste rille og dryppes af og til. Suppler evt. med lidt mere hvidvin.

Server med nye, kogte kartofler.
Tilbage til forsiden