Spinatfyld: 4 spsk. smør 2 spsk. finthakket skalotteløg 200 g grovhakket, frisk dampet spinat, klemt godt fri for væde 200 g franskbrødskrumme 4 spsk. tyk fløde lidt citronsaft 2 spsk. salt friskkværnet sort peber Fisk: 2 kg stor ørred eller torsk 6 spsk. smeltet smør 1 kop tør hvidvin lidt blødt smør brøndkarse citronkvarter |
Spinatfyld: Damp skalotteløgene i smørret i en tykbundet gryde, når løgene er blevet klare, tilsætter du spinaten og lader den dampe af for det meste væde. Hæld spinaten over i en skål, bland med franskbrødskrumme, fløde, citronsaft, salt og peber, til det hele er godt blandet. Smag til. Fisken: Forvarm ovnen til 200 gr. Skyl og tør fisken og læg fyldet i den, luk med bomuldssnor. Læg fisken i et smurt, ovenfast fad, drys med salt og peber og smør den med lidt smeltet smør. Hæld resten af smørret og hvidvinen i fadet. Bages på midterste rille og dryppes af og til. Suppler evt. med lidt mere hvidvin. Server med nye, kogte kartofler. |
Tilbage til forsiden |