Oksegryde

  

Skært oksekød i tern
Saft og skræl af ½ øko-appelsin
1 løg
Hvidløg i skiver
Bacon i tern
Rødvin
Rapsolie
Bouillonterning
Gulerødder
Broccholi*
Salt og peber
Læg kød, grønsager og krydderier i rødvinen
og lad det trække i 3-4 timer i køleskab. Tag kødet op af marinaden, lad det dryppe af og vend det i mel.
Steg bacon'et i olie, tilsæt kødet og brun det
lidt. Hæld marinaden over. Lav bouillon af vand og bouillonterning og hæld det i. Lad retten simre i 1½ times tid. Gulerødder og broccholi tilsættes ca. 20 min. før retten er færdig. Smag til med salt og peber.
Server med kogte kartofler.



* I stedet for broccholi kan man bruge bladselleri.

    

Tilbage til kogebog

Tilbage til forsiden