Torsk på norsk
4 pers.

4 torskefileter                  
saft af 1 citron
salt, peber
1 porre
1 pakke bacon (250 g)
Sovs:
50 g  smør
5 spsk mel
ca. 6 dl mælk
Tør torskefileterne og skær dem i mindre stykker.
 Læg torskestykkerne i et smurt ovnfast fad, dryp med
 citronsaft, krydr med salt og peber. Skyl porren grundigt
 og skær den i fine ringe.
 Mælkesovs: smelt smørret, rør melet i og spæd med mælken.
 Lad sovsen koge igennem. Smag til med salt og peber og
 hæld sovsen over torsken. Drys porreringene over. Skær
 baconen i strimler og drys over. Stil fadet i ovnen ved ca.
 225 gr. i ca. ½ time, eller til fisken er gennemstegt og retten
 gylden.
Server med kogte kartofler og gulerødder.



Tilbage til kogebog

Til forsiden