1 helt kyllingelår 1 stort rødløg 3 fed hvidløg (eller så mange du tør) 2 store tomater blomkål salt, peber reven muskatnød rapsolie Evt. pinjekerner |
Del
kyllingelåret i leddet og fjern skind og sener. Drys med salt, peber og reven muskatnød. Læg kødet i et ildfast fad smurt med rapsolie og stil det i ovnen ved ca. 225 gr. Hak rødløget groft, skær hvidløgene i fine skiver og tomaterne i både, del blomkålen i buketter. Kom rapsolie i en stor pande og svits det hele deri. Drys med salt og peber og strint lidt citronsaft i. Lad det simre en 10 min. tid med låg over. Når kyllingelåret har taget lidt farve, hældes pandens indhold over. Kom lidt vand i panden og hæld også det over. Stil fadet tilbage i ovnen og skru ned for varmen til ca. 180 gr. Lad det stå 2-3 kvarter, eller til alt er mørt. Server med kogte kartofler eller måske flûtes. Rist evt. en lille håndfuld pinjekerner på tør pande, til de tager farve. Drys dem over retten lige før servering. |