Kylling med muskatnød
1 pers.

1 helt kyllingelår
1 stort rødløg
3 fed hvidløg (eller
så mange du tør)
2 store tomater
blomkål
salt, peber
reven muskatnød
rapsolie                          
Evt. pinjekerner
Del kyllingelåret i leddet og fjern skind og sener.
Drys med salt, peber og reven muskatnød.
Læg kødet i et ildfast fad smurt med rapsolie og stil det i ovnen ved ca. 225 gr.
Hak rødløget groft, skær hvidløgene i fine skiver og
tomaterne i både, del blomkålen i buketter. Kom rapsolie i
en stor pande og svits det hele deri. Drys med salt og peber
og strint lidt citronsaft i. Lad det simre en 10 min. tid med
låg over. Når kyllingelåret har taget lidt farve, hældes
pandens  indhold over. Kom lidt vand i panden og hæld også
det over. Stil fadet tilbage i ovnen og skru ned for varmen
til ca. 180 gr. Lad det stå 2-3 kvarter, eller til alt er mørt.
Server med kogte kartofler eller måske flûtes.
Rist evt. en lille håndfuld pinjekerner på tør pande, til de
tager farve. Drys dem over retten lige før servering.


Tilbage til kogebog
Tilbage til forsiden