Ingredienser: 1 fersk kylling 1 bæger hytteost 1 dåse kokosmælk 1/2 l piskefløde 2 løg 3 porrer 4 gulerødder 1 pk. bacontern 2 hønsebouillonterninger knust hvidløg og chili ingefær olie til stegning groft salt sort peber karry (masser) Ekstra krydderi og fyld (brug det du har lyst til) persille purløg koriander citrongræs 1/4 - 1/2 knoldselleri citronsaft revet muskatnød 3 laurbærblade 1/2 pose helbladet spinat (frossen) 2 madæbler (Belle de Boskop) 250 g champignon |
Tilberedning: Kog kyllingen, til den er mør (45 - 60 min.) i ca. 2,5 l vand i en stor gryde. Hak løg, gulerødder og porrer. Varm lidt olie på panden og kom karry og de hakkede grønsager i. Lad karryen stege godt ind i grønsagerne. Tag den kogte kylling op af gryden med en si og skum evt. det værste grums fra overfladen af kogevandet. Opløs hønsebouillon terningerne i vandet og kom de switchede grøntsager i gryden. Hæld kokosmælk, piskefløde og hytteost i gryden. Varm langsomt suppen op under omrøring, til den koger. Under opvarmning af suppen gøres følgende: Skræl knoldsellerien, skær den i små stykker og kom den i suppen. Steg bacon, spinat og champignoner på en pande, evt. i flere omgange. Hæld fedtet fra baconen fra og kom bacon, spinat og champignoner i suppen. Kom laurbærblade, muskatnød og fintskåret citrongræs i suppen. Smag suppen til med salt, peber, hvidløg, chili, ingefær, koriander, citronsaft og masser af karry. Skræl æblerne og fjern kernen, skær dem i små tern og kom dem i suppen. Pil kødet af kyllingen og skær det i tern. Hvis suppen skal bruges med det samme, så kom kyllingeternene i suppen inden den koger og lad dem varme op igen. Hvis suppen er lavet i god tid, så gem kyllingekødet i køleskabet og lad suppen køle langsomt ned i gryden under låg, så kan den stå i gryden og trække smagen fra tilbehøret ud i suppen. Før servering tilsættes kyllingeternene og det hele varmes langsomt op. Skyl og hak purløg og persille og tilsæt som det sidste lige før servering. Server med varme hvidløgsflutes. |