50 gram gær 3 dl mælk 45 gram sukker 45 gram smør eller margarine 1/2 tsk. salt 1 tsk. kardemomme 450 gram hvedemel Remonce: 200 gram blødt smør 200 gram mørk farin 2 spsk. sirup 100 gram farin til drys og lidt rosiner |
Smelt smør eller margarinen i
microovnen eller i en gryde, og rør mælken i. Hele
blandingen skal være lillefingervarm. Rør så gæren ud
heri. Kom salt, sukker og kardemomme i, og ælt melet i
lidt ad gangen. Lad dejen hæve 20 minutter tildækket. Form så dejen til en kugle, og lad den hvile 5 minutter. Kom bagepapir i en bradepande eller smør bradepanden med lidt fedtstof. Rul dejen ud i en bradepande. Du skal trykke små fordybninger i dejen med knoerne. Bland remoncen sammen, og smør den ovenpå. Drys med et lag farin og rosinerne til sidst. Lad så kagen hæve igen i 20 minutter. Bag kagen midt i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 15 minutter. Hvis remoncen ligger ujævnt fordelt på kagen, kan du flytte den lidt med en ske. Lad brunsvigeren blive helt kold, og skær brunsvigerkagen i firkanter. |