1 kylling 2 fed hvidløg 2 nip safran 1 stort løg 3 spsk hakket koriander 1½ dl jordnøddeolie 50 g smør ½ tsk gurkemeje ½ tsk ingefærpulver 1 tsk sort peber salt 4 dl appelsinsaft, friskpresset |
Pil løget
og hak det fint. Parter kyllingen i 4 stykker, eller som du foretrækker. Bland i en skål safran, 1 spsk hakket koriander, salt og hakket hvidløg med 1 dl jordnøddeolie. Smør kyllingestykkerne med lidt af denne sauce. Læg kyllingestykkerne i en stor gryde og kom hakket løg, resten af det hakkede koriander, salt, peber, smør, resten af olien, ingefærpulver, gurkemeje og resten af saucen ved. Lad det koge 15 min. uden låg, mens du vender kyllingestykkerne flere gange i saucen. Hæld 4 dl appelsinsaft i gryden. Læg låg på og lad det simre i 40 min. Tag kyllingestykkerne op med en hulske og læg dem på et serveringsfad. Garner med saucen. Serveres med fx. tæskede kartofler. |