KYLLING I APPELSINSAUCE
4 p
ers.

1 kylling
2 fed hvidløg
2 nip safran
1 stort løg
3 spsk hakket koriander
1½ dl jordnøddeolie
50 g smør
½ tsk gurkemeje
½ tsk ingefærpulver
1 tsk sort peber
salt
4 dl appelsinsaft, friskpresset

Pil løget og hak det fint. Parter kyllingen i 4 stykker,
eller som du foretrækker.
Bland i en skål safran, 1 spsk hakket koriander, salt og
hakket hvidløg med 1 dl jordnøddeolie.
Smør kyllingestykkerne med lidt af denne sauce.
Læg kyllingestykkerne i en stor gryde og kom hakket løg, resten af det
hakkede koriander, salt, peber, smør, resten af olien, ingefærpulver,
gurkemeje og resten af saucen ved.
Lad det koge 15 min. uden låg, mens du vender kyllingestykkerne
flere gange i saucen. Hæld 4 dl appelsinsaft i gryden.
Læg låg på og lad det simre i 40 min.
Tag kyllingestykkerne op med en hulske og læg dem på et
serveringsfad. Garner med saucen.

Serveres med fx. tæskede kartofler.

Tilbage til kogebog