Afrikansk gryderet
4 pers.

1000 g. skært oksekød
2 spsk. olie
   
400 g. løg
30 g. friske ingefær 
   
5 dl. oksebouillon (brug en
bouillonterning)
1 spsk. tomatpure koncentreret
2 knivspids kanel
1 knivspids. kardemomme
1 knivspids stødt spidskommen
   
1200 g. faste kartofler
5 dl. vand
   
400 g. champignon
salt
peber

Kødet skæres i mundstore tern og brunes i olie.

Løg og ingefær skæres i strimler og kommes i gryden. Bouillon, tomatkoncentrat og krydderier tilsættes. Retten simrer under låg i 1 time.

Kartoflerne halveres og kommes i gryden sammen med 5 dl. vand.

Efter 10 min tilsættes champignonerne, der er skåret i skiver.

Simrer yderligere 10 min og smages til med salt og peber.

Det kan godt blive nødvendigt at jævne med Maizena.

Tilbage til kogebog